Meny

Två filmbolag stämmer över 3.000 misstänkta nätpirater

Två amerikanska filmbolag, som producerat Angel Has Fallen respektive Rambo: Last Blood, har bestämt sig för att stämma 3.248 kanadensare, som alla misstänks för upphovsrättsbrott.

Mer specifikt rör det sig om Rambo V Productions, Inc. (som ligger bakom Rambo: Last Blood)

stämning-rambo-v-procuctions

Och Fallen Productions, Inc. (som producerat Angel Has Fallen).

stämning-fallen-productions

Filmbolagen menar att de kanadensare som nämns i stämningsansökan ska ha laddat ner filmerna på diverse torrentsajter. I samma pappersbunt presenterades dessutom två datum, vilket är ganska ovanligt i dessa typer av mål. I normalfallet ser de anteckningarna ut enligt följande:

  • IP-adress | Klockslag | Datum

Nu var det:

  • IP-adress | Datum
  • IP-adress | Datum

Som gällde.

Anledningen till den lilla avstickaren var att filmbolagen valt att kontakta de misstänkta personerna via brev. Och om samma personer fortsatt med sin ädla hobby efter varningen hamnade de på den inte alltför trevliga listan.

Men hur vi än vrider och vänder på det här ärendet har inga filmbolag kunnat vaska fram fällande domar med hjälp av ett gäng IP-nummer i näven. Mediebolagens ”vi varnade ju dem faktiskt”- och ”ni måste ha koll på era vänner och familjemedlemmar”-taktiker har aldrig fungerat tidigare, och det här fallet bör inte vara något undantag till den regeln.

Om filmbolagen får som de vill blir den kanadensiska teleoperatören tvungen att koppla samman IP-adresserna med fysiska personer, och efter det lär kravbrev vara att vänta, då filmbolagens chans att vinna i en rättslig prövning är lika med noll.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN