Meny

Upphovsrättslobbyn låg bakom nerläggningen av Pirat-IPTV-appen UlangoTV

I början av oktober 2019 bestämde UlangoTV-teamet sig för att lägga ner sin verksamhet, vilket var något konstigt. Användare fanns det gott om då IPTV-appen var ganska populär. Nu visar det sig att det var antipiratlobbyn som låg bakom det hela, rapporterar Torrentfreak.

Mer specifikt fungerade UlangoTV som en form av sökmotor för IPTV-strömmar. Gula strömmar betraktades som säkra, då UlangoTV-gänget känt till dem i över sex månader. De blåa strömmarna var relativt säkra då UlangoTV indexerat dem i över sex veckor och de strömmar som var märkta i magenta var i regel ganska kortlivade, och i regel så kallade piratströmmar.

UlangoTV erbjöd även ett hopplockat IPTV-paket kallat ”Premium Plus”, som bara var tillgängligt för betalande användare, och det var förmodligen just där som skon klämde för upphovsrättslobbyn.

Många misstänkte att allt inte stod rätt till när nedläggningsbeslutet basunerades ut via Twitter:

ulango-stängs-ner

Och de hade rätt. Nu, ungefär tre månader senare, slussas alla besökare vidare till en antipiratsajt som den amerikanska upphovsrättsgruppen MPA basar över.

ulangobesökare-vidarebefordras

Mycket pekar på att UlangoTV-gänget föll mjukt. Med stor sannolikhet var det en ”lämna över domännamnet och skrota appen så slipper ni bli stämda”-avtal som undertecknades.

Kriget mellan den olicensierade IPTV-branschen och upphovsrättsivrarna är dock långtifrån över. Men antipirat-gänget har vunnit många strider under den senaste tiden, det kommer vi inte ifrån. MPA äger numera över 20 forna IPTV-domäner, och fler lär det bli.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN