Meny

uTorrents desktopklient slutar fungera på nya Mac OS

Mac-användare som funderar på att uppgradera till den senaste versionen, Catalina, kommer bli helt utan uTorrents desktopklient. Organisationen BitTorrent äger både uTorrent samt BitTorrent (torrentklienten) menar att Catalina-användarna istället får nöja sig med webbversionerna.

uTorrent har i sin tur gjort en lång resa sedan en fd. Spotify-medarbetare, Ludvig Strigeus, byggt upp programmet år 2003. uTorrent grundades officiellt 2005, och köptes året efter upp av Spotify. Efter detta har klienten bytt ägare ett antal gånger.

På Windows-sidan går det helt ok för uTorrent-gänget, men när det kommer till Mac ser det inte lika muntert ut. När uTorrent väl gjorde entré för Mac var konkurrensen redan enorm, och samma klient hamnade därför på efterkälken direkt.

Anledningen till att uTorrent inte blir tillgänglig för Mac Catalina-användare är dock enkel. uTorrents nuvarande Mac-klient finns endast tillgänglig i en 32-bitarsversion – och då Mac OS Catalina enbart tillåter 64-bitarsappar blir detta slutet för desktopklienten på Mac-sidan. Någon 64-bitarsversion kommer med största sannolikhet aldrig dyka upp. Densamma har funnits som en föreslagen funktionsuppdatering under något år – men BitTorrent har inte ens bemödat sig att svara på förslaget.

Torrentfreak befarar att många Mac-användare lär byta torrentklient i samband med uppgraderingen, vilket förmodligen är en mycket träffsäker gissning.

Läs mer: Här listas de bästa torrentklienterna

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN