Meny

Världens största torrentsajt – YTS – byter toppdomän

Den populära torrentsajten YTS har nyligen bytt domännamn, och numera är det ett lettiskt sådant som gäller (.lt). Anledningen till bytet sägs vara en stämning som härstammar från diverse Hollywoodbolag samt upphovsrättsorganisationer.

YTS är för närvarande världens mest besökta torrentsajt. De spöar till och med The Pirate Bay, som numera ”bara” är tredje störst (hela listan).

Men vad blir skillnaden för oss vanliga fildelare? Svar: Absolut ingenting händer. Alla som försöker besöka den gamla sajten (YTS.am) blir automatiskt omdirigerade till YTS.lt.

YTS-gänget har inte kommenterat flytten, men Torrentfreak tror att trycket från upphovsrättsindustrin samt diverse blockeringsförsök ledde till att en flytt var den enda utvägen som fanns.

Det återstår fortfarande att se hur upphovsrättsivrarna reagerar på flytten. De mobiliserar förmodligen för en ny attack – även om YTS kan välja att återigen byta domännamn. Hur som helst – katt och råtta-leken är i full gång, och den är rätt spännande att följa.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN