Meny

Youtube blockerar ytterligare ett gäng MP3 ripping-sajter

Youtube har återigen bestämt sig för att blockera ett antal sajter som i huvudsak används för att omkonvertera sidans videor till MP3-format. Bakom det hela ligger med stor sannolikhet upphovsrättslobbyn, samt Youtube själva förstås.

Som många säkert vet är det enkelt att hitta gratis musik på Youtube, och med en rippingsajt i ryggen kan filerna delas och spelas upp var som helst, oavsett vilken enhet man använder sig av.

Tidigare har bland annat FLVTO.biz och 2conv.com blockerats, och nu har Youtube lagt in ytterligare en växel. Onlinevideoconverter.com, som enligt Torrentfreak är en av världens mest besökta webbsidor, har stött på stora problem under de senaste dagarna. ”HTTP Error 429: Too Many Requests”, är det vi stöter på efter att Youtube satt käppar i hjulen.

Youtube varnade heller inte Onlinevideoconverter.com och gänget om åtgärden, vilket förvisso var väntat. Nu kommer förmodligen en katt och råtta-lek utspela sig där rippingsajterna gör sitt för att komma runt Youtubes spärrar, och då videotjänsten i sin tur implementerar nya sådana.

Den senaste blockeringen ska tydligen gå att komma runt genom att sidägarna använder sig av diverse proxy-servrar. Med andra ord – FLVTO.biz, 2conv.com samt Onlinevideoconverter.com fungerar hur bra som helst, åtminstone för tillfället.

Det återstår fortfarande att se hur kriget slutar.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN