Meny

Amazon Fire Stick är det mest populära valet för IPTV-pirater

Pirat-IPTV-branschen har växt lavinartat under de senaste åren, och upphovsrättslobbyn verkar ha svårt att hänga med i rejset. För cirka ett halvår sedan kastade IPTV-portalen Xtream Codes in handduken efter att många synkroniserade räder genomförts på en och samma dag. IPTV-branschen tog stryk, men hämtade sig dock ganska kvickt, då många av aktörerna är tekniskt kompetenta och klarar av att ställa om sina verksamheter på ett nafs.

I Europa är det främst polisorganet Europool som jagar pirat-IPTV-aktörerna, och i USA samt Kanada är det antipirat-organisationen ACE som står för motståndet.

Nu har den kanadensiska internetoperatören Sandvine sagt sitt om läget inom Pirat-IPTV-svängen. I den senaste rapporten kan vi utläsa att ungefär var tjugonde europé (5.8%) använder sig av en Pirat-IPTV-tjänst. Amerikanarna (6.9%) kan tydligen de också och kanadensarna (9.3%) är än gladare i att nyttja Pirat-IPTV-tjänster. Personer som bor i Mellanöstern- och Nordafrika-området är dock bäst på att (23.4%) nyttja Pirat-IPTV-tjänster, som ni ser nedan.

världskarta-iptv

Operatören avslöjar dock att siffrorna kan vara något låga, då så kallade MAG-boxar inte inräknas, och detsamma gäller för IPTV-streaming via webbläsare.

Sandvine har även kommit fram till att Amazons Fire Stick-enheter (35.7%) är vansinnigt populära bland IPTV-pirater. På andra respektive tredje plats hittar vi Android- och Windows-enheter (16% resp. 15.2%).

boxar-iptv

Sist men inte minst har operatören kartlagt var de olicensierade IPTV-företagen valt att placera sina servrar. Sett till bandbreddsförbrukningen leder Tjeckien rejset, tätt följt av USA och Kanada.

Som slutkläm förtydligar Sandvine att den olicensierade IPTV-branschen har blivit enormt stor under de senaste fem åren, och lär växa ytterligare, trots att upphovsrättslobbyn stretar emot.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN