Meny

“DoNotPay” är ett delnings-tillägg för streamingtjänster

DoNotPay, dvs. världens största (och första) automatiserade internetadvokat, har presenterat ett nytt Chrome-tillägg. Med densamma ska användare kunna dela konton för populära streamingtjänster såsom Netflix, Disney+, Amazon Prime, Spotify och många andra.

Delningen ska ske på ett säkert sätt, då ”din närmaste vän” får ta del av en länk som gör att de slungas in i en inloggad session. Gästen ska aldrig få tillgång till ägarens kontouppgifter, betaluppgifter och andra typer av känslig information. Till och med webbkakorna ska vara krypterade för samtliga användare.

Länkarna fungerar endast när både mottagaren och sändaren använder sig av DoNotPay, och i skrivande stund är det bara e-postlänkar som gäller. När besökaren väl är inloggad ser denne allt som kontoägaren redan har tillgång till, dvs. favoritlistor, titta senare-listor och annat – medan streamingtjänsten tror att besökaren är ytterligare en enhet som kontoägaren förfogar över.

do-not-pau

Enligt Technadu ska användarna inte heller bryta mot några avtal, då det inte är lösenord som delas, utan länkar. Många lär utnyttja appen för att kunna spara en hacka, vilket känns förståeligt då streamingmarknaden är minst sagt proppfull.

Både upphovsrättslobbyn och streamingtjänsterna själva lär hoppa i taket om tjänsten väl blir populär. Men än så länge bevakar de bara DoNotPay på avstånd. DoNotPay är gratis, befinner sig i beta, och det är oklart när appen kommer att finnas tillgänglig i Sverige.

Läs mer: Upphovsrättslobbyn ska göra mer för att tackla lösenordsdelningen

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN