Meny

Europol har beslagtagit över 30.000 pirat-domäner

USA har bedrivit kampanjen “Operation In Our Sites” sedan år 2010. Målet med samma rörelse består av att stänga ner så många torrent- och streamingsajter som möjligt, vilket de har lyckats ganska bra med. De kastar dock med ett ganska brett nät. Många av de sajter som blivit av med sina domännamn, såsom Rojadirecta och Torrent-Finder – har fått tillbaka sina domännamn efter att USA:s justitiedepartement backat undan.

Men EUs gemensamma brottsbekämpnings-enhet Europool kan de med. Nu har de tydligen lyckats beslagta hela 30.506 domännamn, som ska ha tillhört diverse piratsajter. Utöver detta har över 150.000 euro beslagtagits, och tre män har gripits.

Det är dock lite uppseendeväckande att de mest populära torrentsajterna inte påverkats överhuvudtaget. Man kan även fråga sig: Om det är så här pass enkelt att plocka domännamn från piratsajter, hur kommer det sig då att jättar såsom The Pirate Bay, YTS och 1337x får vara ifred? Torrentfreak har försökt få lite klarhet i det hela, men Europool är tysta som små möss.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN