Meny

Företag som köpt upp copyright-troll varnar VPN-branschen

Upphovsrättslobbyn, dvs. organisationer såsom Rättighetsalliansen, RIAA, MPA med flera, är det många som känner igen. Inte minst med tanke på alla utpressningsbrev som skickas. Men de som står för bevisframställandet (snokandet) har inte äntrat rampljuset i någon större omfattning.

GuardaLey är ett av dessa företag, vilka precis köptes upp av American Films Inc. Det sistnämnda bolaget ska nu (enligt de själva) sätta käppar i hjulen för alla som tjänar pengar på piratkopiering som sker via Bittorrent-tekniken. Hur det ska gå till rent praktiskt är än så länge okänt, men VPN-aktörer samt teleoperatörer ska kunna hamna i skottgluggen enligt Torrentfreak.

Men är American Films Inc. och deras nyinköpta skalbolag något egentligt hot för fildelare? Nej, förmodligen inte. Bolagets webbsida är buggig som få, aktiekursen har legat stilla på blygsamma 40 öre i över ett år – och deras ”toppmoderna” programvara är än så länge helt oprövad.

copyright-troll-webbsida

Att försöka få stora och mäktiga VPN- samt telebolag på fall lär även vara en kostsam idé, som inte ens upphovsrättslobbyn vill hoppa på. Men men, man vet aldrig, med lite otur kan American Films Inc. bli ett större hot. Men tills den dagen kommer ligger förmodligen varken VPN-aktörerna eller telebolagen sömnlösa.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN