Meny

Hacker kan avslöja identiteten på tusentals IPTV-kunder

Pirat IPTV-branschen mår riktigt bra, men nu har en av dessa plattformar drabbats av ett cyberbrott som heter duga. Mer specifikt är det den olicensierade IPTV-leverantören Helix Hosting som hackats, och i detta fallet verkar angriparna ha kommit över en lång rad kunduppgifter.

Det hot som publicerats på IPTV-plattformens webbsida går knappast att feltolka:

“Helix Hosting Has Been Hacked – They have had the option to pay a small amount to protect its customers or have all customer details leaked online putting you all at risk. They have chosen to not accept this offer and would prefer your details to be leaked online.”

iptv-aktör-hotas

Som vanligt vill utpressarna ha en ”mindre” summa pengar för besväret, och om Helix Hosting väl betalar ska saken vara ur världen. Men om de inte väljer att göra så ska alla kund- och återförsäljaruppgifter publiceras online. Enligt Torrentfreak har Helix Hosting tills 23.00 på sig att betala. Någon tidszon har dock inte angetts – så tidsfristen bör tas med en nypa salt.

Med detta sagt har IPTV-leverantören ett smärtsamt beslut att ta. Ska de betala cyberbrottslingarna, eller låta bli? Om de väljer att betala kan de pressas ut hur många gånger som helst – då uppgifterna redan är i fel händer. Och om de inte betalar kan många kunder ligga pyrt till. I synnerhet om deras uppgifter var lagrade i klartext.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN