Meny

I Malaysia blir det snart olagligt att ha en piratbox i hemmet

En malaysisk lobbyorganisation, FINAS, förbereder tillsammans med regeringen i samma land ett förslag som innebär att ägare av sk. piratboxar, eller Kodi-boxar, ska kunna straffas om en sådan enhet finns i deras bostad. Det ska heller inte spela någon roll om man hyr en fastighet där en piratbox redan finns installerad. Med andra ord – finns det en piratbox i hemmet är det tuffare tag som väntar.

Olika länder tacklar ”problemet” med illegala IPTV-sändningar på olika sätt. I Sydeuropa, exempelvis Italien, är det inte ovanligt att arrestera de som driver pirat tv-verksamheten. I norra Europa samt Nordamerika är det däremot vanligare att behöva ta emot så kallade hotbrev, som i sin tur oseriösa advokatbyråer skickar ut i tid och otid.

Malaysierna förbereder nu något som Torrentfreak beskriver som ett ”Krigsrum”. Väl där ska nätpirater först identifieras för att senare straffas hårdast möjligt. Om det nya tilltaget bara är tomma ord, eller om det ligger någonting bakom hoten, återstår fortfarande att se.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN