Meny

IPTV-appen TeaTV avvecklas efter ett amerikanskt TV-inslag

Efter att IPTV-appen TeaTV uppmärksammats av den amerikanska tv-kanalen CNBC har den sakta men säkert börjat tas bort från webben.

Mer specifikt har den amerikanska upphovsrättslobbyn, med många stora mediebolag i spetsen, börjat jaga olicensierade IPTV-aktörer som aldrig förr. Popcorn Time var först ut, och även om de fortfarande är relativt stora har andra olicensierade IPTV-appar, likt TeaTV och LiveNetTV, blivit alltmer populära.

Om vi återgår till CNBC-inslaget anklagas många större företag, likt Pandora, TikTok, Hulu, Amazon och Yahoo för att göda ”pirat”-IPTV-branschen genom att annonsera på deras plattformar.

teatv-för-android
TeaTV för Android..

I samma inslag nämns det även att delar av den amerikanska upphovsrättslobbyn haft ett stormöte där ”problemet” med olicensierade IPTV-strömmar diskuterats. Och då CNBC ingår i samma maffialiknande lobby kan tv-kanalens opartiskhet ifrågasättas.

Som en konsekvens av all negativ uppmärksamhet har IPTV-appens officiella webbsida (TeaTV.net) tagits ner tillsammans med samtliga sociala medie-konton, men det kan finnas en ljusning.

Torrentfreak har snackat med en anonym källa som är tätt förknippad med appen, och denne menar att TeaTV kommer tillbaka – men inte i sin nuvarande form. Medans vi väntar på en nylansering fungerar den befintliga appen åtminstone acceptabelt. Men det är förmodligen bara en tidsfråga innan även IPTV-strömmarna slocknar.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN