Meny

Färdigplockade matkassar är populära – jämför dem och spara pengar

Online-mathandeln har ökat rejält, och numera är de så kallade matkasse-lösningarna från bland annat Linas Matkasse, Ica, City Gross samt Middagsfrid omåttligt populära.

linas-matkasse

Men varför väljer många att beställa matkassar online? Det stora flertalet väljer att teckna sig för matkasse-abonnemang då detta är ett finfint sätt att variera sin kost på. De färdigplockade matkassarna kostar förvisso en slant – men då vissa matkasse-aktörer bjussar på fina rabatter bör just prisläget inte ses som något större problem. Som ett relevant exempel kan Coop nämnas, som i sin tur bjussar på 200 kronor rabatt på den första kassen.

coop-matkassar

Ett matkasse-abonnemang kan bjussa på en lång rad fördelar. Matsvinnet kan minska då samtliga rätter portionsanpassas – och prisläget kan förbättras tack vare exakt samma anledning. Många anser också att deras impulsköp minskar, samt att tidsbesparingen är påtaglig.

Men alla är tyvärr inte lika imponerade. Vissa väljer att beskriva miljövinsterna som minimala då logistiken (enligt samma källa) måste förbättras innan de verkliga miljöfördelarna kan kammas hem.

Men men. Alla måste börja någonstans, och en matkasselösning kan vara en mycket god idé som bör passa många. På Jämförmatkasse.se kan ni jämföra ett tjugotal matkasse-lösningar, och fler lär det bli.

De senaste artiklarna

Mer om VPN