Meny

Minderårig Fortnite-fuskare slipper undan straff

Epic Games har misslyckats med att få fram en fällande dom mot den numera 16-årige pojken som anklagats för att ha streamat Fortnite-fusk via Youtube.

Pojkens mamma har genomgående kört på en ”tänk på baaaaarnen”-taktik, som verkar ha gått hem. Mamman har med andra ord alltid påpekat att pojken faktiskt är minderårig, och att ett elakt spelutvecklingsbolag vill stämma honom på allt han äger.

Detta är dock inte sant. Epic Games ger bara fuskarna en knäpp på näsan. Om de slutar upp med att streama fuskandet behöver de med andra ord inte betala ett jota.

Då strax över 2 år gått sedan pojken stämdes till rätten hade mamman, som inte anlitat någon advokat, skrivit ett brev där hon påpekat att Fortnites användaravtal inte är lagligt bindande. Detta bet inte på domaren, men då pojken fortfarande är minderårig kan inte Epic Games vinna fallet om pojken vägrar inställa sig i rätten. Och då pojken gör just detta slipper han därmed att straffas, menar Torrentfreak.

Pojkens Youtubekanal, “Sky Orbit”, är numera nerlagd, och det finns inga tecken som tyder på att han fortsätter med sitt fuskande.

Epic Games har i mina ögon ingenting att skämmas över. De tillåter att vem som helst streamar via Youtube, så länge de inte fuskar vill säga. Och om det skulle visa sig att någon gör just detta får de en liten knäpp på näsan – hårdare än så blir inte straffet. I korthet – all heder till Epic Games.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN