Meny

Netflix dominerar internettrafiken världen över – BitTorrent hamnar på femte plats

Netflix står för nästan 14 procent av all internettrafik enligt en ny studie från den kanadensiska internetoperatören Sandvine. BitTorrent-trafiken hamnar först på en femte plats och det är främst Asien som står för den största delen av fildelningen. I somliga asiatiska länder är till och med BitTorrent-trafiken större än den trafikmängd som Netflix står för.

Sandvine är kända för att ha genomfört liknande studier, men denna undersökning är den mest kompletta hitintills. Detta då företaget räknat in all internettrafik som bedrivs både upp- och nedströms.

Netflix vinner rejset med sina 13.75% och på andra plats hittar vi HTTPS-videoströmmar (12.25%). Som trea hittar vi Youtube (10.51%), som har fullt upp med att avtala med EU vad gäller det kommande uppladdningsfiltret. BitTorrent-trafiken är starkast i Europa, Mellanöstern och Afrika. De kontinenter som skiljer sig mest vad gäller internettrafiken är Nord- och Sydamerika, med tillsammans en miljard invånare. I detta område står Netflix för över 17% av internettrafiken och BitTorrent-trafiken hamnar på blyga 1.85%.

Sandvine kommer utföra liknande studier även i framtiden, och för oss som gillar att nörda ner oss i statistik är detta underbara nyheter.

Sandvine bittorrent

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN