Meny

Netflix har censurerat 9 filmer och tv-serier sedan 2015

I en nysläppt rapport som streamingjätten själv publicerat (PDF) kan vi läsa att sammanlagt nio titlar har censurerats sedan 2015.

  • År 2015 censurerades ”The Bridge” i Nya Zeeland. Någon egentlig anledning uppgavs aldrig.
  • År 2017 censurerades “Full Metal Jacket” i Vietnam, och detta då den dåvarande ledaren Hao Chi Minh inte ska ha förts fram i det bästa ljuset.
  • År 2017 censurerades “Night of the Living Dead” i Tyskland. Ingen egentlig anledning gavs – men chansen är stor att det var KJM, eller Kommission für Jugendmedienschutz, som låg bakom bortrensningen.
  • År 2018 bannlystes “Cooking on High”, “The Legend of 420” och “Disjointed” i Singapore. Anledningen ska ha varit att de påvisat de positiva effekterna av cannabis.
  • År 2019 censurerades ett avsnitt från “Patriot Act” i Saudiarabien. I avsnittet ska kronprins Mohammed bin Salman ha kritiserats för hans påstådda inblandning i mordet på en amerikansk journalist, och det gick inte för sig.
  • År 2019 censurerades “The Last Temptation of Christ” i Singapore. I filmen ska vår herre frälsaren ha haft ett förhållande med Maria Magdalena, och det var inte acceptabelt enligt Singapores lagstiftning.
  • År 2020 censurerades “The Last Hangover” i Singapore. Enligt en av landets myndigheter ska filmen ha varit alltför känslig för somliga religiösa och etniska grupper.

Netflix förtydligar att de inte censurerar material bara för att en förfrågan dyker upp på skrivbordet. Mer specifikt måste materialet bryta mot lagen i det land där tv-serien eller filmen ska rensas bort. Men då varken Nya Zeeland eller Saudiarabien pekat på några lagar eller bestämmelser är det lätt att ifrågasätta det påståendet.

Läs mer: Nya filmer och serier på Netflix i februari 2020

Läs mer: Lås upp Netflix och BBC iPlayer med en VPN-tjänst

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN