Meny

Pensionerad polis stämmer copyright-troll på 50.000 dollar

En Nordamerikansk fd. polis i 70-årsåldern anklagades för att ha laddat ner ett rejält gäng vuxenfilmer via BitTorrent. Bakom stämningsansökan låg det ökända porrbolaget Strike 3 Holdings – som är kända för att skicka ut tusentals utpressningsbrev årligen.

Domaren i målet bad de båda parterna att komma överens sinsemellan, men då någon överenskommelse inte kunde ske valde pensionären att stämma Strike 3. Mannen hävdar att porrbolaget använder sig av utpressningsmetoder för att skrämma vanliga internetanvändare till att betala för någonting de i själva verket är oskyldiga till.

Mannens försvarsadvokat, J. Curtis Edmondson, menar att pensionären kan bli skyldig att betala omkring 13 miljoner dollar om han döms för att ha laddat ner filmerna. Strike 3 kan som mest bli tvungna att betala cirka 50.000 dollar till mannen, detta för sveda och värk samt rättegångskostnader.

I Sverige är det främst Njord Law Firm samt Rambergs Advokater som agerar polis och åklagare – dvs. pressar ut potentiellt oskyldiga svenskar och skrämmer dessa att betala tusenlappar för påstådda brott de mycket väl kan vara oskyldiga till.

njord-law-för-är-kriminella-enligt-spridningskollen

Någon rättslig prövning huruvida ett IP-nummer kan användas för att få fram en fällande dom i civilrätten har än så länge inte prövats, vare sig i Sverige eller USA. Om den fd. polisen nu lyckas vinna mot Strike 3 kan samma bolag få det svårt att pressa ut nya privatpersoner i framtiden, rapporterar Torrentfreak.

Bildkälla: Utpressningskollen

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN