Meny

Piratsajten Manga Rock stängs ner – ersätts av lagligt alternativ

Den populära serie-plattformen Manga Rock stängs ner efter förmodade påtryckningar från upphovsrättslobbyn. Google Play-appen har redan tagits bort, och enligt utvecklarna själva ska även iOS-appen och webbsidan försvinna inom kort.

Manga Rock-gänget säger också att de numera förstår att piratkopiering är fel och att de också vet hur stor skada de orsakat branschen, vilket i regel är ett kodord för: ”Vi riskerar att stämmas på mångmiljonbelopp, men om vi lägger ner sajten och ber om ursäkt klarar vi oss”.

manga-rock-tidslinje-för-nerläggningen

Manga Rock-portalen är säkert relativt okänd, i synnerhet för oss svenskar. Men enligt Torrentfreak är sajten mer välbesökt än både The Pirate Bay samt i princip alla större, lagliga streamingtjänster såsom HBO, Netflix och Amazon Prime.

Utvecklarna bakom Manga Rock, Not A Basement Studio, ska istället starta upp en helt ny sajt, Mr Comics, som ska fungera som en laglig prenumerationstjänst.

De Manga Rock-användare som hojtat till via Twitter är dock inte lika positivt inställda till nerläggningen, och många av dessa säger att de kommer att sakna det fan-översatta Manga-materialet.

twitter-reaktion-på-manga-rock

Not A Basement Studio ber i sin tur om ursäkt till sina läsare, och hoppas på att många av dessa väljer att hoppa på prenumerations-tåget. Men men, framtiden lär utvisa om den nya sajten, MR Comics, slår igenom lika hårt som originalet.

mr-comics-making-comics-universally-accessible

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN