Meny

Red Dead Redemption: Damned Enhancement-moddaren slår ifrån mot Take Two

I augusti förra året sa Take Two Interactive stopp och belägg för Red Dead Redemption-modden Damned Enhancement. Johnathan Wyckoff, som går under pseudonymen ”DamnedDev”, hade som mål att föra över Xbox 360- och PS3-versionerna av Red Dead Redemption till PC-sidan. Utöver det var planen att grafiken skulle finputsas samtidigt som ett gäng ytterligare funktioner skulle läggas till.

Men som sagt, Take Two krossade de drömmarna, och menade att Wyckoff bröt mot upphovsrättslagen. Modden lär aldrig bli verklighet, men samma man har åtminstone bestämt sig för att ryta ifrån mot publicistjätten. Rockstar, dvs. själva spelstudion, och Take-Two, har ett gäng modd-regler på plats som beskriver hur modifieringarna får se ut – och Wyckoff menar att han har följt dem.

modd-bestämmelser-rockstar

Wyckoff säger även att han inte tjänat några pengar på projektet, samt att han aldrig hotat med att läcka modden online. Om de fraserna stämmer överens med verkligheten har han förmodligen inte brutit mot användaravtalet, och bör därför inte kunna straffas.

Moddaren vill nu att han och publicisten ska göra upp i godo, för att en rättegång ska kunna undvikas. Framtiden får utvisa om Take Two godkänner hans erbjudande, eller om de väljer att göra fullkomlig potatismos av honom.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN