Meny

RIAA: Tonvis med upphovsrättsskyddad musik säljs på Ebay och Amazon

En av världens mäktigaste upphovsrättsorganisationer, RIAA, menar att mer borde göras för att stävja den fysiska piratkopieringen och försäljningen av cd-skivor samt cd-boxar. Denna gången ger de sig återigen på Amazon och Ebay, skriver Torrentfreak.

RIAA vill att den amerikanska regeringen ska ta krafttag mot samtliga plattformar som tjänar pengar på piratkopieringen. Att Ebay samt Amazon endast fungerar som en form av mellanhand, där köpare och säljare träffas, verkar spela mindre roll.

Enligt en studie som samma upphovsrättsorganisation utfört var 16% av de cd-skivor som inhandlades via Ebay piratkopierade. Samma siffra var något lägre, dvs. 11%, när det kom till Amazon. Värst i gänget var dock Aliexpress, där 100 procent av cd-boxarna var piratkopierade.

RIAA har som mål att den amerikanska handelskommissionen ska tvinga handelsplattformarna att ta ansvar för det piratkopierade materialet som säljs. Upphovsrättsorganisationen har redan för något år sedan lobbat för exakt samma sak, helt utan resultat. Det finns med andra ord inte mycket som tyder på att de lyckas denna gången heller – i synnerhet inte i Aliexpress-fallet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN