Meny

RomUniverse samlar pengar inför en kostsam rättsprocess mot Nintendo

Matthew Storman, mannen bakom nerladdningsportalen RomUniverse, har stämts av Nintendo, och med detta sagt väntar en dyr och förmodligen långdragen rättsprocess. Den japanska speljätten hävdar att Storman gjort sig skyldig till upphovsrättsbrott i stor skala, men detta måste förstås bevisas i domstol.

Förra gången Nintendo var i farten stämdes ett gift par, misstänkta för att ha drivit LoveROMS.com and LoveRETRO.co. Straffet blev en böteslapp på omkring 120 miljoner kronor – och en obestridd vinst från Nintendos sida.

RomUniverse-gänget tänker dock inte ge sig lika lätt. Men för att de ska kunna försvara sig på ett bra sätt krävs pengar, och några sådana lär tyvärr inte strila in från Gofundme-sidan då denna numera tagits bort. Samma skara samlar även in pengar via webbsidan, men det är än så länge oklart om besökarna varit givmilda eller inte.

romuniverse-stämda-1

Storman menar själv att han inte alls är någon elaking utan att han bara vill försvara sina rättigheter i ett ”okänt medielandskap”. Men det blir med stor sannolikhet ganska svårt då upphovsrättslobbyn är vana att använda sin storlek och sina resurser för att skrämmas, och en kvalificerad gissning är att RomUniverse-gänget kommer att få lägga sig platt.

Men än är inte handduken kastad från Stormans sida. Jag kan ha fel, även om allt talar mot att Nintendo vinner bataljen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN