Meny

Ubisoft: DDoS-attackerna inom spelvärlden är utom all kontroll

Den inte så lilla franska spelskaparen och spelpublicisten Ubisoft har tröttnat på alla fuskare som förstör spelglädjen för andra. Samma fuskare organiserar så kallade DDoS-attacker med mål att slänga ut motspelarna från spelsessionerna, vilket även kostar både tid och pengar för spelskaparna.

Dessa typer av attacker har alltid varit ett stort problem för alla större spelmakare, men på den senaste tiden har problematiken ökat ytterligare – mycket på grund av att DDoS-tjänsterna blivit alltmer kompetenta.

Numera kan “WSD” (WS-Discovery)-attacker skickas, där paketstorleken kan öka med 15.300%, vilket innebär att ingen kan mäkta emot attackerna. Technadu tror att det var en WSD-attack drabbade Wikipedia för någon vecka sedan, och att hackarna då ville visa världen vad de gick för. För övrigt har också Blizzards World of Warcraft Classic-lir DDoS-attackerats i sådan kraft att de inte kunnat försvara sig – och det kan mycket väl ha handlat om en WSD-attack även där.

world-of-warcraft-classic
Källa: Blizzard

Ubisofts advokater har nu gett sig på DDoS-försäljarna som genast måste upphöra med sin verksamhet – annars ska det bli en större domstolsbatalj som väntar. Men då dessa typer av hot inte har hjälpt tidigare – och förmodligen inte har någon effekt den här gången heller, ska Ubisoft tackla DDoS-problematiken på ett nytt och bättre sätt. Men vad det nu innebär vet bara Ubisoft-gänget själva.

Tips: VPN-tekniken vara en räddning som gör att ni undkommer DDoS-attacker – vilket ni kan läsa mer om här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN