Meny

Uppladdningstjänsten Mega har stängt av 78.000 fildelare

Uppladdningstjänsten Mega grundades år 2013 och basar över strax under 64 miljarder filer. Bakom spektaklet ligger Kim Dotcom, som numera stigit åt sidan då han har problem på annat håll.

Likt många andra techjättar har även Mega valt att släppa transparensrapporter, och i den senaste av dessa kan vi utläsa att de tagit emot omkring 317.000 copyrightanslag under 2019. Det kan låta mycket, men som ni ser nedan motsvarar den siffran en droppe i havet.

mega-transperensrappor

Rent procentuellt minskar copyrightanslagen, om vi ska tro på Mega vill säga.

copyrightanslag-mega

Just nu är det ett ”three strikes”-system som gäller. Efter att en kund blivit påkommen med fingrarna i syltburken tre gånger stängs denne av i 12 månader. Därefter kan kontot återaktiveras. Sedan starten har Mega stängt av över 78.000 användare för att de ska ha ägnat sig åt upphovsbrott i olika former, och fler lär det bli.

Mer specifikt lägger Mega vantarna på både IP-nummer samt mail-adresser, så en VPN-tjänst samt en anonym e-postadress är förmodligen en bra väg att gå. Förra året röjde uppladdningstjänsten identiteten på 540 användare som enligt Mega själva ska ha ägnat sig år ”grov brottslighet”. Huruvida den siffran räcker för att imponera på upphovsrättslobbyn lär vi få reda på i sinom tid. Kim Dotcoms Megaupload var inte pigga på att samarbeta med upphovsrättsmaffian, och det gick ju som det gick.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN