Meny

Vad kostar det att surfa anonymt med mobilen per år?

En premium-VPN-tjänst för din mobiltelefon kostar från cirka 250 till 800 kronor per år. Mer påkostade VPN-tjänster erbjuder i regel större servernätverk, snabbare hastigheter samt bättre förutsättningar för att fildela anonymt i jämförelse med billiga VPN-tjänster, även om undantag existerar.

Att skydda sin mobiltelefon med en VPN är en god idé, men då det finns många VPN-tjänster som lovar exakt samma saker kan det vara svårt att välja rätt.

VPN för mobilen – pris per år

VPN-tjänstPris per årBindningstidTotal kostnad
Cyberghost240 kr3 år720 kr
ExpressVPN680 kr15 månader680 kr
Surfshark 250 kr2 år500 kr
OVPN588 kr1 år588 kr

Som du ser ovan skiljer sig det pris man får betala rejält, då Surfshark och Cyberghost är betydligt mer prispressade i jämförelse med ExpressVPN och OVPN.

Tips: Länkarna tar dig till recensionerna, och notera gärna att det pris man får betala fluktuerar beroende på funktioner samt den valutakurs som gäller.

Ett mobilabonnemang – pris per år

Det finns ett stort antal mobilabonnemang att välja på inklusive Hallon, Vimla och Fibio. Det pris man betalar skiljer sig beroende på aspekter såsom huruvida fri surf inkluderas, alternativt hur stor surfpott man får tillgång till månatligen.

Fria samtal och SMS inkluderas i regel alltid, och i somliga fall får man även möjlighet att spara överbliven surf till nästa månad.

I tabellen nedan får du ta del av en uträkning som beskriver hur mycket ett mobiltelefonabonnemang kostar per år.

OperatörPris per årBindningstidInkluderad surfSurf kan sparas
Hallon948 krIngen bindningstid4GB/månJa
Chili mobil3 888 krIngen bindningstidObegränsad surfN/A
Vimla1 488 krIngen bindningstid8 GB/månJa

I de prisuppgifter som uppges ovan är kampanjrabatter medräknade, så även det faktum att kampanjrabatterna upphör efter cirka 3 till 6 månader.

Tips:Nyttmobilabonnemang.se kan du jämföra alla operatörer mot varandra, vad gäller bland annat pris samt de egenskaper som inkluderas.

Är det värt att skydda sin mobiltelefon med VPN?

Alla behöver inte en VPN men en VPN är samtidigt ett prisvärt integritetsskydd för samtliga enheter, så även mobiltelefoner. Om du ofta exempelvis laddar ner torrenter, kopplar upp dig mot publika WiFi-nät samt vill låsa upp streamingportaler är en VPN för mobilen en bra idé.

Vilka mobiltelefoner kan skyddas?

Android, iOS eller iPadOS är de tre vanligaste handhållna enheterna som svenskar väljer att skydda med en VPN. Utöver mobiltelefoner fungerar även VPN-tjänster med desktop- och laptop-datorer som drivs med exempelvis Windows, Mac eller Linux.

Hur många mobiler kan man skydda med en VPN?

En enhetsbegränsning på 5 samtidigt uppkopplade enheter på ett VPN-abonnemang tillämpas i regel. Hos OVPN ligger begränsningen på 4 enheter, hos ExpressVPN 5, hos Cyberghost 7 och hos Surfshark tillämpas ingen enhetsbegränsning överhuvudtaget.

Upplysning om sponsrat innehåll

Denna artikel är framtagen i samarbete med Nyttmobilabonnemang.se. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan VPNBasen förbli en reklamfri webbsida för upplysningar och information om VPN och mjukvara.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN