Meny

Bara sex procent av finnarna streamar illegalt

Enligt en studie som opinionsinstitutet Taloustutkimus Oy (länk till undersökningen – varning för mumin-språk) genomfört streamar bara sex procent av den finska befolkningen illegalt. Enligt samma undersökning ställer sig majoriteten (58%) av finnarna också mot piratkopiering helt och hållet. Bara tre procent av befolkningen tycker att denna ädla hobby bör vara fullt acceptabel; en mycket låg siffra i mina ögon.

Gladast av alla var antipiratorganisationen TTVK, som sammanställde informationen på lobbyorganisationens blogg. År 2015 streamade 29% av finnarna illegalt, vilket innebär att piratkopieringen har minskat rejält. Anledningen till minskningen förklaras med att det lagliga utbudet har blivit bättre.

Men när Apples och Disneys streamingtjänster öppnar upp kanske tongångarna inte är lika muntra? Då fragmenteras utbudet ytterligare, vilket bör leda till ett större antal ”ful”streamare samt fildelare. Men vem vet? 20+ år av lobbyverksamhet kanske har börjat löna sig, eller är det som en Torrentfreak-läsare säger: ”Only 94% of the Finns are liars!”.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN