Meny

”Come Over” låter dig dela videoströmmar via Bittorrent-protokollet

Med ”Come Over”, som grundar sig på Bittorrent-teknik, kan vem som helst dela med sig av en film eller tv-serie. Processen är mycket enkel: Välj en videofil, dela URL:adressen och kika tillsammans med en kompis. Come Over är helt gratis, och det krävs inga tekniska kunskaper för att komma igång.

”Luc”, som skapat p2p-tjänsten, menar att det rör sig om ett hobbyprojekt, samt att uppstartskostnaderna varit små. Detta då det är användarna som står för bandbredden, istället för dyra servrar. I framtiden hoppas han att tjänsten kan bli än mer decentraliserad, dvs. inte lika beroende av WebTorrent-infrastrukturen.

Gör så här för att komma igång

Följ de här stegen för att streama en videofil med dina vänner.

Steg 1: Besök Come Over och klicka på ”Create New Stream”

come-over-create-new-stream

Steg 2: Välj ”Browse” och därefter den videofil som ska delas.

välj-browse

Steg 3: Välj ”Validate” och vänta tills att videoströmmen laddats klart.

validera-1

Steg 4: Kopiera webbadressen och dela den med en eller flera vänner.

kopiera-streaminglänken

Steg 5: Alla som vill ta del av strömmen måste besöka Come Over-projektets webbsida, och därefter klistra in den webbadress som mottagits.

klistra-in-streaminglänk

Steg 6: Nu är det klart, det finns även en chattruta där ni kan snacka loss med varandra under filmens/tv-seriens gång. Och sist men inte mist – det är olagligt att dela upphovsrättsskyddade filmer.

come-over-film

Tjänsten är dock inte helt färdigutvecklad, då ett antal buggar fortfarande väntar på att slätas ut. Men trots det bör Come Over ha framtiden för sig, och tjänsten kan komma att växa rejält i länder där Corona-epidemin lett till utegångsförbud.

Läs mer: De bästa VPN-tjänsterna för fildelning

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN