Meny

Grekisk man som drev torrentsajter får skaka galler i fem år

Upphovsrätts-organisationen EPOE har jagat en grekisk nätpirat i över 10 år, men för något år sedan haffades han – och nu har han fått sitt straff.

Mannen ska ha drivit en större mängd torrentsajter, såsom Greekstars.net och Greekstars.co, och för de hemska tilltagen får han skaka galler i fem år, rapporterar Torrentfreak.

Men något bötesbelopp har det inte blivit tal om, till upphovsrättslobbyns förtret. Enligt domaren i fallet skulle ett skadestånd inte göra någon skillnad, då mannen trots allt dömts att avtjäna ett längre fängelsestraff. Den grekiska mannen hävdade i sin tur att han bara var en vanlig användare på piratsajterna ifråga, och inte delaktig i driften – men det snacket köpte dock inte domaren.

Grekland har även anklagats för att vara slapphänta när det kommer till just nätpirater. Och som vanligt är det USA som leder klagosången. USA har även hotat Sydafrika med handelssanktioner om de inte tar copyright-frågor på större allvar. Men med denna domen i ryggen kanske åtminstone grekerna slipper USAs vakande ögon, åtminstone för en tid framöver.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN