Meny

Medlemmar i Team Xecuter åtalas i USA – slutet är nära?

Amerikanska myndigheter har åtalat tre av de medlemmar som ingår i Team-Xecuter, som är mästare på att hacka Nintendokonsoler. Två av medlemmarna är arresterade, men trots det är gruppens webbsida fortfarande online. Enligt USA:s justitiedepartement ska Team-Xecuter-medlemmarna ha åtalats på grund av att de tjänat pengar på piratkopiering av Nintendospel.

Nintendo har gäckat Team-Xecuter under ett flertal år. Den japanska speljätten har bland annat skickat nertagningsförfrågningar till Google, med mål att få hela webbsidan bortskrubban från världens största sökmotor.

Nu blev det istället USA:s justitiedepartement som stod för offensiven. De har meddelat att två Team-Xecuter-medlemmar; Gary Bowser från Kanada och Max Louarn från Frankrike, är gripna. Den tredje man som nämns av myndigheten, Yuanning Chen från Kina, ska fortfarande vara på fri fot, trots att han är internationellt efterlyst.

team-executer-switch

De tre åtalade männen ska endast utgöra en mindre del av Team-Xecuter, och som försvar har representanter från gruppen ha påpekat att det är fullt lagligt att hacka Nintendokonsoler, samt att de varken står bakom eller uppmuntrar till piratkopiering.

Men de argumenten köper inte USA:s justitiedepartement, som nu har som mål att frakta samtliga av de åtalade männen till USA, där en rättegång ska hållas. Totalt sett är männen åtalade för 11 typer av brott, däribland pengatvätt samt upphovsrättsintrång.

Utredningen var omfattande

Enligt Torrentfreak ska utredningen ha påbörjats för ett flertal år sedan, och delar av gruppen ska ha avlyssnats av amerikanska myndigheter, trots att de främst kommunicerat via anonyma chattappar såsom Signal och Telegram.

Amerikanska utredare ska även ha köpt hackade Nintendokonsoler från förmodade systersidor till Team-Xecuter, vilket åklagarsidan har som mål att använda i sin bevisning.

Mycket tyder på att fällande domar kommer att leda till att hela Team-Xecuter-nätverket slits isär. Dels då de tre åtalade männen är ledarfigurer inom nätverket, och dels då deras kontakter och kunskaper ska vara svåra att ersätta.

De tre männen är som brukligt oskyldiga tills domaren sagt sitt, och det är i dagsläget oklart när rättegången kommer att påbörjas.
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN