Meny

Nintendo stämmer privatpersoner – ska ha sålt piratkopierade Switch-spel

Nintendo har precis lämnat in en stämningsansökan mot en man i Florida och ett flertal andra som inte nämns vid namn. Samtliga anklagas för att ha sålt piratkopierade Nintendo Switch- och NES Classic-spel. De anklagas även för att ha moddat båda konsolerna. Tidigare i år stämdes ett gift par som drev en piratsida för klassiska Nintendospel, och med andra ord har företaget trappat upp kriget rejält mot piratkopieringen.

Nintendo Wii knäcktes tidigt och piratscenen sprang efter ett par år varv runt Nintendo som förgäves försökte stoppa piratkopieringen. I början av 2018 var det Switchkonsolens tur att knäckas, och då var det hackergruppen Team Xecutor som stod för den upplåsningen. Xecutors hack går dessutom inte att förhindra via framtida mjukvaruuppdateringar. Många har utnyttjat hacket för att kunna spela piratkopierade versioner av sina favoritspel, vilket Nintendo nu har lackat ur rejält på.

team

Den anklagade Kalifornienbon Mikel Euskaldunak sålde både spel och modchip via webbsidan OfferUp.com, som nu har tagits ner. Samma man skickade med 64 GB stora minneskort som var fullproppade med Switchspel. För att kunna ladda spelen såldes även en tillhörande dongel som innehöll mjukvara från Team Xecuter.

Nintendo menar själva att de piratkopierade spelen är märkta och att konsoler som laddar dessa spel flaggas så fort de kopplar upp sig mot nätet. Företaget stämmer även Mikel och gänget för att ha sålt Nintendo Classic-konsoler med över 800 förinstallerade spel, istället för de 30 som Nintendo själva bjussar på.

Nintendo of America menar att företaget förlorat stora pengar på grund av piratkopieringen och vill nu att alla piratkopierade spel och moddade konsoler ska förstöras snarast möjligt. Mikel och de övriga som låg bakom försäljningen kan även räkna med ett rejält skadeståndskrav.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN