Meny

OpenSubtitles blockeras i Danmark

Danska RettighedsAlliancen har surnat till på den populära undertext-sajten OpenSubtitles. Inte för att just undertexter skulle ha något större underhållningsvärde, utan för att antipirat-organisationen anser att sajten ifråga är en viktig kugge i pirat-ekosystemet.

Mer specifikt var den danska internetoperatören TDC först ut med att blockera OpenSubtitles, och därefter valde en lång rad mindre operatörer att göra exakt samma sak. Men RettighedsAlliancen var inte nöjda för det. Alla internetoperatörer hade inte hoppat på blockerings-tåget, och då samma blockering kan överlistas av VPN-tekniken tyckte de att ytterligare åtgärder var nödvändiga.

RettighedsAlliancen valde då att skicka ett lite lagom hotfullt brev till OpenSubtitles, som valde att lyda. Numera är undertext-sajten helt otillgänglig för samtliga danskar – men det spelar ingen större roll. De som vill överlista blockaden kan teckna sig för en VPN-tjänst och ansluta sig mot en utländsk (dvs. inte dansk) server – sen är det lilla problemet ur världen.

opensubtitles-danmark

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN