Meny

Piratkopieringen och torrent-trafiken ökar under Corona-epidemin

Coronavirus-pandemin har förändrat livet för hundratals miljoner människor världen över. Många arbetsplatser har stängts ner, och allmänheten ombeds stanna hemma – samt att iaktta försiktighetsåtgärder.

Restriktionerna har inneburit att internetanvändningen fått en rejäl skjuts, och det är i synnerhet Youtube och Netflix som ökat mest i popularitet, menar den amerikanska internetoperatören Sandvine.

Men det är inte bara de lagliga alternativen som ökat i popularitet. Piratsajterna har även de fått ta emot en rejäl trafikinströmning, rapporterar Torrentfreak. I Kina tar piratsajterna  emot 20% fler besökare i jämförelse med tidsperioden innan Corona-epidemin.

piratsida-kina

Utöver det har den totala torrentanvändningen ökat med omkring 33% världen över, enligt iknowwhatyoudownload.

kning-torrenttrafik

Sist men inte minst ansätts torrent-trackern OpenTrackr.org mer än vanligt. Mer specifikt har antalet ”peers”, dvs. aktiva nerladdare – ökat från 24 miljoner den 31 mars, till 26 miljoner den 6 april.

Det här är förvisso ingen världsomvälvande nyhet. Jag har tidigare rapporterat om att fildelningstrafiken ökar under Corona-epidimin, och med den här artikeln vill jag visa på att den fortsätter att öka.

Om ni har information som visar hur mycket fildelningstrafiken ökar i Sverige, hör gärna av er via kommentarsfältet eller till [email protected] – så anpassar jag artikeln efter det nya innehållet.

Sist men inte minst – Glad påsk kära läsare. Ta hand om er och ta det lugnt med påskmusten!

Läs mer: VPN-användningen har ökat under Corona-epidemin

Läs mer: Passa er för Fake News och nätfiske under Coronavirus-epidemin

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN