Meny

Surfshark lanserar GPS-spoofing på Android-sidan

För att kunna hänga med i en väldigt föränderlig bransch måste VPN-aktörerna förnya sig med jämna mellanrum, dvs. lansera nya funktioner. Surfshark(recension) har tidigare lanserat ID-skyddet Hacklock samt sökmotorn BlindSearch, och nu får ytterligare en funktion se dagens ljus.

Denna gången handlar det om GPS-spoofing. Många vet säkert redan om att VPN-företagen döljer/byter ut våra riktiga IP-adresser för att ersätta dessa med anonyma sådana. Men på mobilsidan hittar vi ytterligare ett hot – GPS-spårning. Även om både Google och Apple gör mycket för att vara så transparenta som möjligt, dvs. tvingar appar att fråga om lov innan de lägger vantarna på vår fysiska position – kan vi spåras i vilket fall. Detta då ett flertal appar och företag (tex. Google) spårar oss även om vi säger nej.

Den funktion som precis nämnts lanseras på Android-sidan, och finns att hitta under inställningsfliken. Ni måste dock se till att uppdatera appen för att funktionen ska bli tillgänglig.

surfshark-för-android

GPS-spoofingen aktiveras per automatik när ni kopplar upp er mot en VPN-server. När den manövern väl är avklarad kan storföretag, hackers, reklammakare och andra snokare lägga vantarna på vår fysiska position hur mycket de vill – de får ändå inte ut något vettigt.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN