Meny

Torrenttrafiken i Sverige är oförändrad under Corona-epidemin

Corona-pandemin har lett till att internettrafiken ökat. Lagliga alternativ, såsom Netflix och Youtube har ansatts hårt, men även de renodlade piratsajterna har ökat i popularitet. Utöver det har dessutom VPN-användningen fått sig en skjuts.

I den här artikeln granskar vi hur torrenttrafiken påverkats av Corona-epidemin, både i Sverige och utomlands. Den data som ligger bakom resultatet står Torrentfreak och iknowwhatyoudownload för.

Nedladdningsstatistik för Sverige

I Sverige är antalet torrentnerladdningar oförändrade i jämförelse med tiden innan Corona-epidemin. Detta bör bero på att vi svenskar inte isolerats i samma utsträckning som befolkningen i länder likt Italien, där en mer aggressiv taktik används för att få bukt på Covid-19-problematiken.

sverige-nerladdning

Nedladdningsstatistik för Italien och Spanien

Både den spanska och italienska regeringen har beslutat sig för att isolera sina invånare, eller att tillämpa en så kallad ”lockdown”. Som en konsekvens av det har torrenttrafiken ökat rejält, som ni ser nedan.

italien

spanien-nerladdning

Nedladdningsstatistik för Frankrike och Argentina

Nerladdningstrafiken är inte skyhög i Frankrike, men ett tydligt trendbrott kan identifieras i början av mars, då ökade krav på social isolering började tillämpas. Exakt samma sak gäller för Argentina, där en ännu större ökning kan identifieras efter att landet tillämpat strängare isoleringsregler.

frankrike-nerladdning argentina-nerladdning

Sammanfattning

Trenden är tydlig – i länder som inte tagit till mer extrema isoleringsåtgärder håller torrenttrafiken sig på en stabil nivå, medan människor i nationer som tillämpar mer drastiska åtgärder laddar ner desto mer. Resultatet är förstås ganska väntat – men det ska bli kul att se huruvida den globala ökningen kan hålla i sig över tid.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN