Meny

Torrentsajten YTS förlikar ytterligare en gång – blir kvar online ett tag till

Traditionellt sett har antipiratlobbyn som mål att bomma igen precis varenda torrentsajt. Den ramsan gäller dock inte för YTS, som väljer att betala för sig, gång efter gång.

För bara någon månad sedan gick ett gäng filmbolag ihop för att stämma YTS. Samma skara har bland annat producerat ”Hitman’s Bodyguard,” ”Hunter Killer” och ”Mechanic Resurrection”. Och jepp – precis som väntat vann de striden mot YTS, som tvingades betala en häftig förlikningssumma för att få stanna kvar online.

De filmbolag som stämt torrentsajten har även börjat ge sig på vanliga YTS-medlemmar (till och med de som skyddat sig med en VPN), så det är inte långsökt att tro att Senthil Vijay Segaran, som äger YTS, tjongade över användardatabasen i samband med förlikningen.

yts-tillgängliga-torrenter

Nu rapporterar Torrentfreak att YTS valt att förlika ännu en gång, och vid det här tillfället var det hela sju filmbolag som ville ha sin del av kakan. De krävde tillsammans strax över 1 miljon dollar av ägaren, som valde att slanta upp bums.

Då Senthil Vijay Segaran valt att gå med på filmbolagens krav lär sajten få vara uppe och ticka ett tag till. Men även den här gången kan användardatabasen falla i fel händer, och som en konsekvens av det får ännu fler filmbolag chansen att stämma de medlemmar som registrerat sig på sajten ifråga.

Min rekommendation är att ni håller er borta från YTS, och om ni prompt måste registrera er på en torrentsida – använd en krypterad och anonym mail, likt en sådan som Protonmail tillhandahåller. En VPN-tjänst är inte heller någon dum idé, då era IP-adresser på så sätt kan döljas på ett effektivt sätt.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN