Meny

uTorrent är världens mest populära Bittorrent-klient

Fildelningslandskapet har förändrats rejält under de senaste åren. Alltfler beger sig till renodlande streamingsajter såsom Dreamfilm och Swefilmer, men trots det är Bittorrent-trafiken långtifrån obetydlig.

Inom Bittorrent-svängen har sajter såsom KickassTorrents, YTS och EZTV kastat in handduken, medan mer ihärdiga rackare som The Pirate Bay och 1337x fortfarande hankar sig fram. TPB ligger dock fortfarande nere – och har gjort så i snart tre veckor.

När det kommer till torrentklienterna är skillnaderna små. uTorrent är alltjämt populär så det står härliga till, medan likvärdiga alternativ såsom qBittorrent och Deluge fortfarande har svårt att hävda sig.

Enligt Torrentfreak föredrar över två tredjedelar (68.6%) av fildelarna uTorrent, och många av dem har dessutom uppdaterat till den senaste versionen (3.5.5). Transmission är det mest populära alternativet på Mac-sidan, även om uTorrents Mac-version fortfarande har en respektabel användarbas – trots att samma klient inte har något officiellt stöd från uTorrent-gänget.

RankingTorrentklientMarknadsandel
1qBittorrent68.6%
2Bittorrent6.6%
3LibTorrent6.3%
4Transmission5.1%
5MediaGet3.7%
6qBittorrent3.4%
7Zona3.3%
8Deluge0.9%
9Bitcomet0.6%

Torrentklienter med en användarbas som inte motsvarar 0.5 procent eller mer har sållats bort från listan. I den skaran hittar vi bland annat Tribler, Frostwire, BitLord, Tixati samt tTorrent, och så även Popcorn Time – konstigt nog.

Men då datan tagits fram av iknowwhatyoudownload-gänget är Popcorn Times tillkortakommande förståeligt. Detta då samma sajt endast uppmärksammar torrentklienter med aktiva ner- eller uppladdningar. Popcorn Time-programvaran är alltid inställd på att avbryta samtliga filöverföringar så fort filmen eller tv-serien stängts ner, så just där kan vi ha hittat anledningen till att PT underpresterar. Likaså vägde trafik från vana fildelare, dvs. de som ofta befinner sig på privata torrentsidor och seedar (delar med sig) tills hårddiskarna blöder, extra tungt.

Läs mer: Ladda ner filmer och tv-serier automatiskt

Nåväl – uTorrent regerar fortfarande, medan min personliga favorit, qBittorrent, hamnade på en ganska blygsam sjätteplats.

Vilken torrentklient anser ni är bäst, och varför? Snacka gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

1 KOMMENTAR

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN