Meny

YTS byter URL-struktur – kringgår Googles varningar

Googles Safe Browsing-verktyg, som ska varna användare för virus och spionprogram, släpptes år 2012. Verktyget markerar opålitliga webbsidor, vilket innebär att besökarantalet för de webbsajter som drabbas får sig en rejäl smäll.

Nästan alla piratsajter sköter sig, och klarar sig därmed undan verktygets vrede. Men inte torrentsajten YTS, som flaggades som osäker för några dagar sedan. Torrentsidor som använder sig av annonser som är bedrägliga brukar i regel fastna i Googles filter, men så fort de berörda annonserna tagits bort försvinner flaggningen.

YTS har numera ”löst problematiken”, och kan därför betraktas som ”säker”, om vi bortser från att de hänger ut användare samt misstänks för att samarbeta med upphovsrättslobbyn.

Lösningen var synnerligen enkel; YTS tog bort en bokstav så att den flaggade sidan, YTS.mx/movies, blockeras, medan ersättningsadressen YTS.mx/movie lagts till, och fungerar utmärkt.

yts-movie
YTS.mx/movie
yts-movies
YTS.mx/movies

YTS mycket enkla lösning kan visa sig vara pinsam för Google, som storsatsar på sitt utökade Safe Browsing-skydd. Detta då webbsajter som är synnerligen farliga kan efterapa YTS beteende, för att i förlängningen lura vanliga internetanvändare.

Jag vill avsluta med att påminna er om att det finns bättre torrentsidor än YTS, ni bör i första hand använda er av dem istället.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN