Meny

Nerladdningen av piratfilm har ökat rejält under Corona-epidimin

Corona-pandemin har lett till att internetanvändningen förändrats markant. Det första tecknet bestod av att Contagion, dvs. en film som handlar om ett virusutbrott, blev populär som bara tusan. I samma veva blev dessutom Netflix tvungna att slopa HD-streaming som en konsekvens av att EU surnat till.

En studie som släpptes för någon månad sedan visade på att pirattrafiken ökat under Corona-epidemin, men dock inte i Sverige – där andelen torrentnerladdningar inte ökat nämnvärt.

Idag rapporterar Torrentfreak att pirat-tracking-organisationen MUSO kommit fram till att invånare som bor i länder som drabbats hårdast av Corona-viruset besöker film-piratsajter som aldrig förr. Ökningen är störst i Italien (66%), Indien (63%) och Spanien (50%), som ni ser nedan.

corona-nerladdning

Enligt samma institut ökar dessutom piratkopieringen av mjukvara, medan piratsajter som nischat sig mot sportsändningar fått smaka på besökarbortfall motsvarande omkring 50 procent.

Allt som allt ska det bli spännande att följa utvecklingen, för att kunna ta reda på huruvida förändringarna är konstanta – eller om allt återgår till det normala när Coronavirus-pandemin väl gett med sig.

2 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Micke

Kul att höra att folk inte gett upp än,trots allt jävelskap man måste stå ut med som hederlig fildelare nuförtiden !. Problemet man som svensk drabbas hårt av är att söktermen ”Swesub” (eller ”Nordicsubs” för den delen) inte genererar särskilt mycket av färskt filmmaterial på de kvarvarande,fungerande torrentsajterna.-”Swesub.to” var den senaste,renodlat svenska aktören,och de gav ju upp nu i vintras (efter ett antal domännamnsbyten). Man är ju gammal nog att minnas när den s.k. ”Scenen” var igång och ”härjade på torrentsajterna” !. Det var tider det,uj,uj,uj !…

En annan sak är ”Rom packs”/”Iso packs” för tv-spel. Visst kan man leta efter,-och i bästa fall även hitta !-.enstaka spel här och var,men man kommer aldrig ens i närheten av kompletta spelbibliotek till den aktuella konsoll/dator man är ute efter.

Man får väl hoppas på bättre tider,fria från både Covid 19,Webbläsarkapningar,och torrentar med div. dolt malware-jävelskap i.

/Micke

De senaste artiklarna

Mer om VPN