Meny

Popcorn Time Kids gör entré – ska hålla ungarna på hemmaplan under Corona-epidimin

Streamingplattformarna lever och frodas under Covid 19-epidemin. Netflix har lockat till sig strax under 16 miljoner nya prenumeranter under de senaste tre månaderna, och Disney+ har dubblerat sin användarbas sedan februari. Väl där hittar vi numera mer än 50 miljoner aktiva prenumeranter.

Corona-epidemin, och de försiktighetsåtgärder som följt med på köpet, har dessutom lett till att piratkopieringen ökat markant. Sverige är dock lite av ett undantag. Här är torrenttrafiken relativt oförändrad. Förmodligen som en konsekvens av att herr Tegnell inte satt lås och bom på hela landet.

Popcorn Time, som lanserades år 2014 – är en välkänd pirat-plattform som stängts ner och återupplivats ett antal gånger. Numera existerar ett fåtal kloner, eller ”forkar”, som i sin tur fungerar hur bra som helst.

Den senaste klonen har döpts till Popcorn Time Kids. Som namnet antyder är det barnmaterial som gäller för hela slanten, och som ni ser nedan är programmet tillgängligt för alla vanliga plattformar.

popcorn-time-kids

Torrentfreak har snackat med en av utvecklarna. Och jepp – precis som väntat är denne hur nöjd som helst:

“The amount of love and thankfulness we’ve received from our millions of users in recent weeks was overwhelming! And taking the risk of sounding corny – they really touched us. We understood suddenly how much this project meant not only to us, but to millions of people from all over the world.”

Popcorn Time Kids lär bli populärt, men då samma program bygger på Bittorrent-tekniken kan upphovsrättstrollen lätt luska fram IP-adresser, för att slutligen skicka kravbrev med utpressningssummor motsvarande några tusenlappar till var och varannan svensk.

En bra VPN-tjänst kan mildra det hotet, men det kan kännas lite långsökt att tro att målgruppen, dvs. barn mellan 6 till 10 års ålder – alltid flippar på VPN-uppkopplingen innan de ansluter sig till streamingtjänsten. Men men – så länge föräldrarna har koll lär det inte vara några problem.

Summa summarum: Popcorn Time Kids bör gå hem rejält i stugorna. Utbudet är enormt, Full HD-kvalitet utlovas och svensk text samt tal ska vara på plats i många av titlarna.

popcorn-time-kids-fördelar

Upphovsrättslobbyn lär dock knappast dela ut några popularitetspriser till Popcorn Time Kids-gänget, och inom kort det kan en katt och råtta-lek kan vara att följa.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN