Meny

Sky vill att Google tar bort ett hundratal IPTV-domäner

Den olicensierade IPTV-marknaden skakades om rejält av den så kallade Xtream Codes-räden, som drevs igenom för bara några månader sedan. Strax därefter konstaterade internetoperatören Sandvine att IPTV-trafiken minskat med över 50%.

Men men, IPTV-leverantörerna är seglivade som bara den. Efter bara några månader var IPTV-trafiken tillbaka på sin vanliga nivå. Även om Xtream Codes aldrig gör comeback har nya metoder vaskats fram, som är minst lika effektiva.

Som förväntat är det brittiska tv-bolaget Sky inte helt nöjda med utvecklingen. Nu vill de att en lång rad IPTV-domäner ska rensas från Google.

iptv-copyrightanslag-från-sky

Sky menar att IPTV-aktörerna erbjuder material som ägs av tv-bolaget själva. De är inte heller överförtjusta i det faktum att många av IPTV-tjänsterna använder Sky-loggor i sitt marknadsföringsmaterial.

sky-iptv-logga

Mer specifikt vill Sky att strax under 500 IPTV-domäner tas bort från Google, och enligt Torrentfreak lär de få sin vilja igenom. Katt och råtta-leken lever med andra ord vidare. Sky lär vinna det här slaget – men kriget är knappast över.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN