Meny

Activision jagar mullvad som läckt Call of Duty Warzone-material

Vissa spelföretag, såsom Warhorse Studios, har en skön inställning till både läckor och piratkopiering. Detsamma gäller inte för Call of Duty-skaparna Activision, som spottar och fräser på en Redditanvändare som läckt ett gäng bilder från det förmodade battle royale-läget, som på ryktesväg gör entré i mars.

Det hela inleddes med att Youtubern ”TheGamingRevoYT” laddat upp en video som beskrev det kommande ”Warzone”-tillägget. Activision var dock rappa på att reagera. Både Youtubekontot samt videon plockades bort nästan ögonblickligen.

video-otillgägnlig-yt

Strax därefter laddade en Redditanvändaren ”Assyrian2410” upp ett gäng bilder på delforumet /r/modernwarfare, som alla förmodas vara hämtade från Warzone-tillägget. Och då bilderna var uppladdade på Reddits servrar reagerade Activision blixtsnabbt även den här gången.

Nu vill Activision att Reddit lättar på locket, och lämnar över allt de har om användaren ifråga. Uppgifterna inkluderar bland annat användarens IP-adress, e-postadress och allt annat som Reddit kan ha snappat upp.

dmca-activision

Då Reddit-användaren antytt att det är en Activision-anställd som läckt bilderna är spelföretaget upprörda som bara den. Chansen är dock stor att de är mest intresserade av att bestraffa mullvaden, och inte ägaren till ”Assyrian2410”-kontot.

Ingen vet vad Reddit sparar eller vad de väljer att dela med sig av. Men om användaren registrerat sig med en anonym e-postadress, tex en Protonmail-variant, samt skyddat sig via VPN-teknik – är risken minimal för att hans egentliga identitet ska kunna röjas.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN