Meny

Bolaget bakom ”Hellboy” stämmer torrentsajten YTS

HB Productions, det vill säga bolaget som äger rättigheterna till storfilmen Hellboy, har valt att stämma torrentsajten YTS.lt. Enligt stämningsansökan anklagas även 19 besökare som delat filmen, som i stämningsansökan(pdf) fått namnet ”John Doe.”

Filmen ifråga, Hellboy, floppade fullständigt, vilket IMDB-betyget på 5.3 vittnar om. Och när en filmtitel tankar är det inte ovanligt att filmbolaget istället pekar på närmsta torrentsajt – som i detta fallet blev YTS.lt.

Produktionsbolaget själva menar att YTS.lt har tillräckligt starka band till USA och Hawaii för att en rättegång ska kunna hållas. Detta då torrentsajten har ett aktivt samarbete med de amerikanska företagen Cloudflare samt QuadraNet.

Men kan produktionsbolaget verkligen identifiera personen som driver torrentsajten? Nej, verkar det som. Sajtägaren använde sig av Private Internet Access(recension) samt Tor för att skydda sin identitet, och det verkar ha hjälpt. Filmbolaget misstänker dock att den hemska förövaren i grund och botten använder sig av en kanadensisk internetoperatör – men efter det tar det stopp.

De 19 fildelare som i sin tur identifierades surfade oskyddat, dvs. utan en VPN-tjänst i ryggen, kommer med stor sannolikhet att kunna identifieras. Men det återstår fortfarande att se om en IP-adress räcker för att fälla dessa i en amerikansk domstol.

Torrenten som fått filmbolaget att se rött, Hellboy (2019) [WEBRip] [1080p], har numera tagits ner från YTS.lt.

hellboy-finns-ej-tillgänglig-på-yts

Den hawaiianska domstol som behandlar fallet kommer med ett utlåtande inom kort, och så fort detta händer kommer ni kunna läsa det här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN