Kodi är en kompetent och helt kostnadsfri mediaspelare som bland annat kan användas för streaming samt uppspelning av lokalt innehåll. Mediaspelaren klarar av att spela upp i princip allt: Tv-serier, filmer, musikvideor och videostreams från jordens alla hörn.

Det som gör Kodi unikt är förmodligen tilläggen, och det mest populära av dessa är SuperRepo. Installationen är dessutom ganska enkel. Ungefär 10 minuter behöver ni lägga – sen är ni igång.

Tänk gärna på att vissa tillägg som ni hittar på SuperRepo inte är helt lagliga. Det är med andra ord upp till er själva att välja vilket innehåll som ska installeras.

Innan vi drar igång med installationsguiden vill jag påpeka att det är mycket viktigt att skydda sin internetuppkoppling. Detta gör vi bäst med en VPN-tjänst. Utan en sådan kan internetoperatörer och andra snokare se vad vi gör på nätet.

Vissa internetoperatörer använder sig dessutom av automatiska system som filtrerar bort eller hastighetsbegränsar fildelnings- och streaming-trafik. Med en VPN-tjänst är detta inte längre något problem, och i mina ögon är Cyberghost(recension) det bästa valet. Om ni själva vill jämföra alla alternativ, kika gärna vidare på topplistan.

Såhär installerar ni Kodi

Innan vi kan installera några tillägg måste huvudmjukvaran, dvs. Kodi, installeras. Detta kan ni göra på https://kodi.tv/download. Själva installations-förloppet är mycket enkelt och helt självförklarande.

Tips: Om ni använder er av Windows 10. Ladda gärna ner Kodi via Microsoft Store för att få tillgång till automatiska uppdateringar.

kodi-operativsystem-som-stöds
Följande operativsystem stöds..

Såhär installerar ni SuperRepo

För att SuperRepo ska kunna fungera behöver vi berätta för Kodi var SuperRepos zip-fil håller hus. Denna kan installeras lokalt på den egna datorn, eller laddas ner direkt via Kodi-gränssnittet. I guiden nedan går vi igenom båda tillvägagångssätten.

Spara SuperRepo-filerna lokalt

För att ni ska lyckas med detta: Öppna upp webbläsaren och skriv in http://srp.nu. Därefter klickar ni på den Kodi-version som ni använder er av. Den senaste och mest moderna versionen av Kodi är Krypton, dvs. Kodi 17.

Om det är Krypton som gäller: Surfa in på webbadressen som angavs ovan -> Klicka på ”all” -> och ladda ner zip-filen.

Nu är SuperRepo nerladdad och klar för installation. Lägg märke till den plats som du sparat ner filen. Detta kommer att vara viktigt om en liten stund.

Lägg till SuperRepo som en ny källa

Starta upp Kodi och klicka på kugghjulsikonen för att ta er till inställningsmenyn.

installera-superrepo-för-kodi-steg-1

När detta är avklarat – ta er till ”File Manager”, som finns beläget längst upp i det vänstra hörnet.

installera-superrepo-för-kodi-steg-2

Då är vi framme vid nästa gränssnitt – där vi nu ska lägga till SuperRepo. För att lyckas med detta: Dubbelklicka på ”Add source” och klicka på ”<None>” eller ”Browse”. Om ni väljer ”<None>” måste ni ange sökvägen manuellt, och om ni väljer ”Browse” kan ni bläddra er fram till rätt plats. Den sistnämnda lösningen är enklast i mina ögon.

installera-superrepo-för-kodi-steg-3-1

Om ni inte installerat SuperRepo lokalt, ange http://srp.nu” som adress istället.

installera-superrepo-för-kodi-steg-4

Efter detta ska källan döpas, och för att hålla saker och ting enkla – skriv in “SuperRepo”. Ni kan för övrigt döpa källan till vad ni vill, men för eran egen skull – använd er gärna av källans egentliga namn.

superrepo-installation-steg-5

Såhär installerar ni SuperRepo-tillägg

Nu är SuperRepo installerat, och då blir det dags att kika på alla tillägg som blivit tillgängliga. För att kunna göra detta – ta er tillbaka till hemskärmen och klicka på ”Add-ons”.

kodi-installera-superrepo-steg-6

Därefter väljer ni ”Install from zip file”.

kodi-install-from-zip-file-guide

Om nedanstående felmeddelande visas upp. Klicka på ”Settings”..

kodi-installera-superrepo-steg-7

Och bocka för ”Unknown sources”.

superrepo-installation-bocka-för-unknown-sources

När ”Install from zip file” väl har valts – klicka på SuperRepo (eller det namn ni valt att döpa SuperRepo till).

superrepo-installation-steg-10

Därefter väljer ni den version av Kodi använder er av. För närvarande är Krypton den senaste versionen.

Viktigt: Om ni installerat SuperRepo lokalt behöver ni inte gå igenom detta steg.

installera-superrepo-för-krypton-kodi

Vid nästa gränssnitt väljer ni vilka tilläggsprogram som ska installeras. Här kan vi till exempel välja att endast installera video-tilläggen.

Men varför välja? Det bästa är att installera allt. Och för att göra detta klickar ni på ”all”..

kodi-installera-superrepo-steg-12

Och sedan på zip-filen.

superrepo-zipfil-vid-installation

När detta är avklarat kommer ni tillbaka till tilläggs-gränssnittet. Väl där väljer ni ”Install from repository”

kodi-install-from-repository

Därefter väljer ni SuperRepo..

installera-superrepo-för-krypton-via-kodi

Som ni själva märker är utbudet enormt. Här finns alltifrån spel till videotillägg. Och jepp – videotilläggen inkluderar en enorm drös sport- och filmkanaler.

Slutligen – ett litet tips för att ni ska slippa få huvudvärk: Använd er gärna av sökfunktionen som finns tillgänglig på vänstersidan för att hitta rätt tillägg snabbast möjligt.

sökfunktion-i-kodi-17-krypton

Då var denna lilla SuperRepo-guide klar. Om ni har några frågor eller funderingar – hör gärna av er via kommentarsfältet.

Delta i diskussionen