Perimeter 81
Bästa VPN för företag
Uppdaterad: 2021-03-14
Besök Perimeter 81
Besök Perimeter 81
Höjdpunkter
 • Flexibel prislista
 • Unika funktioner
 • Stark kryptering
 • Minimigräns på 5 användare
Betyg:
9.8
Hastighet
9.5
Säkerhet
10
Funktioner
10
Begriplighet
9.5
Betyg:
9.8
Besök Perimeter 81
Meny
Perimeter 81
Bästa VPN för företag
Uppdaterad: 2021-03-14
Besök Perimeter 81
Besök Perimeter 81
Höjdpunkter
 • Flexibel prislista
 • Unika funktioner
 • Stark kryptering
 • Minimigräns på 5 användare
Betyg:
9.8

Test av Perimeter 81: En utmärkt och lågt prissatt företags-VPN

Perimeter 81 är en företags-VPN med avancerad med samtidigt begriplig funktionalitet samt applikationer för alla vanliga enheter, inklusive Windows, Mac, iOS, Android, Chrome samt Linux.

Perimeter 81 ger även stöd för såväl molnbaserade som webbaserade applikationer, vilket medför att de erbjuder en fullfjädrad företags-VPN-lösning.

I den här recensionen fokuserar vi inte på hur Perimeter 81 presterar i jämförelse med andra företags-VPN-tjänster. Om du vill ha svar på den frågan, ta gärna del av vår artikel där vi jämför alla VPN-tjänster för företag.

Sammanfattning för dig som har bråttom!

Perimeter 81 är en bra prissatt såväl som lättanvänd företags-VPN. Nätverksägaren kan enkelt justera de inställningsalternativ som finns tillgängliga, och det faktum att en funktion för tvåfaktorsinloggning finns tillgänglig bidrar till att tjänsten är säker, oavsett prisplan.

Grundplanen Essentials täcker de behov som mindre företag kan tänkas ha gällande sitt VPN-nätverk medan Premium- och Enterprise-planerna lämpar sig bäst för medelstora till stora företag, som vill ha tillgång till mer avancerad funktionalitet.

Skaffa Perimeter 81 nu!

Nedan kan du ta del av en sammanfattande tabell som beskriver viktiga attribut, som ger dig en bra bild över hur Perimeter 81 presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteIsrael
Antal servrar500 + i 18+ länder
VPN-protokollOpenVPN, WireGuard och IKEv2
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Samtliga applikationer)
Samtida enheter20+
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris för webbserverFrån ca. 60 kr/mån
Pris per användareFrån ca. 40 kr/mån
WebbsidaPerimeter81.com

Positiva egenskaper (+)

VPN-appar finns tillgängliga för alla enheter

Väldesignade och begripliga VPN-applikationer finns tillgängliga för:

 • Windows (både W7 och W10 – egenutvecklad app)
 • MacOS (egenutvecklad app)
 • Linux (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)

Att VPN-appar med likvärdiga gränssnitt finns tillgängliga för alla vanliga enheter är förvisso ett måste för en företags-VPN, men det faktum att Perimeter 81 uppfyller det kravet är trotsallt förtroendeingivande.

Du betalar en fast avgift per användare

Perimeter 81 erbjuder tre typer av VPN-abonnemang: Essentials, Premium och Enterprise. Essentials och Premium kan du nyttja såvida du har upp till 50 användare på ditt företagsnätverk, medan Enterprise är ett måste för organisationer med över 50 användare.

Perimeter 81 Essentials

Essentials-abonnemanget kostar från drygt 200 kronor i månaden, men för att kunna använda dig av Essentials-abonnemanget måste du dock lägga till minst fem användare.

Stöd inkluderas inte heller för mer avancerad funktionalitet såsom ”Always-on-VPN” samt DNS-filtrering.

Räkneexempel: Ett mindre företag har tecknat sig för Perimeter 81 Essentials. De har sex anställda som nyttjar VPN-tjänsten och betalar således (32*6+60) 252 kronor per månad.

Perimeter 81 Premium

Premium-abonnemanget kostar från cirka 320 kronor per månad, och ger dig mest funktionalitet för pengarna. Här ingår många av de funktioner som Essentialspaketet saknar, däribland Always-on-VPN samt DNS-filtrering.

Räkneexempel: Ett medelstort företag har tecknat sig för Perimeter 81 Premium. De har 20 anställda som nyttjar VPN-tjänsten och betalar således (20*2+100) cirka 720 kronor per månad.

Perimeter 81 Enterprise

Företagets Enterprise-paket lämpar sig bäst för större företag och inkluderar även en nätverksoptimerare (solutions architect), så även telefonsupport dygnet runt under årets alla dagar.

Som brukligt inkluderas även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar, oavsett vilket Perimeter 81-abonnemang du väljer att använda dig av.

Skaffa Perimeter 81!

Nedan sammanfattar vi den prislista som gäller för samtliga av Perimeter 81:s VPN-abonnemang.

AbonnemangMin. användareGateway/användare
Essentials5ca. 60 kr | + ca. 32 kr/pers
Premium10ca. 100 kr | + ca. 32 kr/pers
Enterprise50Förhandl. | + ca. 32 kr/pers

Det är enkelt att komma igång

Så fort du betalat får du tillgång till huvudgränssnittet, vari all funktionalitet samlats i totalt sju flikar.

1. Team

Vid fliken Team kan du bjuda in nya medlemmar samt utöka din licens, såvida det skulle behövas.

medlemmar-i-foretags-vpn-appen

Att lägga till nya medlemmar är enkelt, och kan bland annat utföras genom att använda sig av det webbformulär som du skymtar nedan.

bjuda-in-medlemmar-perimeter

2. Network

Vid fliken Network kan du både skapa såväl som byta VPN-nätverk. Så här ser det ut såvida du skapat ett VPN-nätverk med hjälp av en av Perimeter 81:s brittiska VPN-servrar.

brittisk-vpn-server

3. Applications

Vid fliken Applications kan du skapa applikationer, applicera tidigare skapade regler samt bestämma vilka användare som ska få ta del av applikationerna.

lagga-till-app-via-perimeter

4. Policies

Vid fliken Polices kan sätta upp regler som de VPN-användare du lägger till måste förhålla sig till. De regler du stiftar kan bland annat innefatta:

 • Vilken webbläsare som tillåts
 • Vilken webbläsarversion som tillåts
 • Vilket operativsystem som tillåts
 • Under vilket tidsspann som användarna får koppla upp sig

lagg-till-regler-i-perimeter-83

Detta är en såväl kraftfull som viktig funktion, som gruppen bakom Perimeter 81 lyckats göra både begriplig och lättanvänd.

5. Activity

Vid fliken Activity kan du bland annat ta reda på när VPN-nätverkets medlemmar loggar in, vilken enhet de loggar in med samt från vilket land de loggar in.

aktivitetslista-pa-perimeter

6. Settings

Vid fliken Settings återfinns logiskt nog inställningsalternativ som bland annat inkluderar huruvida tvåfaktorsinloggning ska vara obligatoriskt, samt huruvida VPN-servern ska synkroniseras med Azure Sentinel, Amazon S3 eller Splunk.

perimeter-fungerar-med-dessa-appar

Vid samma flik kan du även ladda upp SSL-certifikat om du så önskar.

certifikat-med-perimeter

7. Downloads

Vid fliken Downloads kan du både ladda ner appar samt skicka nerladdningslänkar till dina gruppmedlemmar, så att även de får möjlighet att ladda ner VPN-appar till sina enheter.

vpn-appar-med-perimeter

VPN-apparna

Perimeter 81 för Windows

Efter att man laddat ner Windows-applikationen samt installerat programvaran genom att följa instruktionerna, får man ta del av ett lättmanövrerat gränssnitt.

Det räcker med att klicka på ”Connect”, för att koppla upp sig mot den VPN-server som administratören installerat.

De inställningsalternativ som erbjuds är dessutom många till antalet. Man kan bland annat välja att starta VPN-klienten samt att koppla upp sig mot en VPN-server, helt per automatik.

app-for-perimeter

Det finns även en Wifi-säkerhetsfunktion som skyddar dig såvida du ämnar koppla upp dig mot ett privat Wifi-nätverk. Ett VPN-skydd är vid det närmaste ett måste såvida man arbetar via ett publikt nätverk, så denna funktion ska alltid vara aktiv.

wifi-security-med-perimeter

Perimeter 81 erbjuder även en Always On-funktion för Premium- och Enterprise-kunder, som kan aktiveras av nätverksadministratören.

always-on-funktion

Vid supportfliken får användarna möjlighet att kontakta Perimeter 81:s kundsupportmedarbetare, och det finns även en direktlänk som tar användaren till FAQ-sektionen.

perimeter-83

Perimeter 81 för övriga enheter

Om du inte fått ta del av någon nerladdningslänk kan du alltid ladda ner programvaran för Perimeter 81 via exempelvis App Store eller Google Play.

När applikationen är nerladdad och installerad loggar du in genom att uppge arbets-URL-adressen..

perimeter-81-anvandare-pa-ios

..varpå du får ta del av en applikation med samma gränssnitt som gäller för Windowsanvändare.

applikation-for-ios

Utmärkta krypterings- och säkerhetsfunktioner

VPN-tjänster som nischats mot privatpersoner, såsom ExpressVPN och Cyberghost, ger dig tillgång till alla moderna VPN-protokoll. Det gör även Perimeter 81.

Stöd finns för:

 • OpenVPN: Branschstandarden inom VPN, säker men något tungrodd.
 • WireGuard: Snabbare än OpenVPN, och bygger på öppen källkod.
 • IKEv2: Ett snabbt och säkert VPN-protokoll.

Krypteringsmässigt är det AES 256-standarden som gäller, som är världens mest säkra krypteringsalgoritm.

Kill Switch-stöd inkluderas även för samtliga enheter, och skyddet fungerade perfekt vid de tillfällen jag stresstestade apparna genom att bland annat tvångsavsluta dem.

Kill Switch-funktionen innebär att all internettrafik bryts såvida du tappar kontakten med den VPN-server du är uppkopplad mot, vilket medför att du förblir anonym även såvida en app skulle krångla eller om en VPN-server skulle visa sig vara ostabil.

Tips: Du kan läsa mer om hur en Kill Switch fungerar i vår guide, om du så önskar.

DNS-filtrering inkluderas för Premium- och Enterprise-kunder

Den funktion som medger DNS-filtrering ger dig möjlighet att blockera specifika webbsidor för dina användare, vilket medför att du minskar risken för att dina användares datorer infekteras av virus eller spionprogram.

Begär kostnadsfritt demo!

Inga säkerhetsbrister kunde identifieras

Samtliga av de bästa VPN-tjänsterna för privatanvändare säkerhetstestas, och Perimeter 81 slipper inte undan bara för att de erbjuder en företags-VPN-tjänst.

Som du ser nedan hittade vi ingenting att anmärka på:

 • Virustotal.com (ok)
 • DNSLeaktest.com (ok)
 • IPLeak.net (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • IPX.ac (ok)
dns-leaktest.com-ingen-dns-lacka
Inga DNS-läckor enligt DNSLeaktest.com
inga-lackor-englit-ipx.acc_
Inga IP-läckor enligt IPX.ac

Du kan låsa upp streamingplattformar

Ingen vill att sina anställda ska titta på BBC iPlayer eller SVT Play på arbetstid, men det är faktiskt fullt möjligt att göra så med hjälp av den företags-VPN som Perimeter 81 erbjuder.

Mer specifikt kan du låsa upp SVT Play..

svt-play-med-perimeter-vpn

.. den finska tv-plattformen YLE Areena..

yle-areena-med-perimeter

.. samt BBC iPlayer..

bbc-iplayer-med-perimeter

.. utan några som helst problem.

Att låsa upp det amerikanska Netflix-utbudet var dock omöjligt i samband med att jag testade Perimeter 81:s VPN-tjänst.

Det är även värt att notera att tillgången till dessa streamingtjänster kan avaktiveras via huvudgränssnittet för VPN-tjänsten.

VPN-servrarna erbjuder bra hastigheter

Den svenska VPN-server som testkördes visade sig vara alert. Cirka 180 Mbps nerströms och omkring 205 Mbps uppströms är en bra prestation, i synnerhet då testdatorns internetuppkoppling maximalt uppnår 250 Mbps åt båda riktningarna.

hastighetstest-med-perimeter

Även den brittiska VPN-server som testades visade sig hålla en bra hastighet, såväl uppströms som nerströms.

perimeter-uk-server

Nedan sammanfattar vi de hastigheter som uppnåddes med hjälp av en tabell.

LandNerströmsUppströms
Sverige (test 08.00)220 Mbps202 Mbps
Sverige (test 16.00)180 Mbps205 Mbps
Sverige (test 24.00)210 Mbps198 Mbps
Storbritannien (test 08.00)215 Mbps203 Mbps
Storbritannien (test 16.00)168 Mbps228 Mbps
Storbritannien (test 24.00)192 Mbps209 Mbps
USA (test 07.00)168 Mbps155 Mbps
USA (test 16.00)201 Mbps226 Mbps
USA (test 24.00)216 Mbps197 Mbps

Kundsupportpersonalen gör ett bra jobb

Kundsupportmedarbetarna når du lättast via funktionen för direktchatt, som finns tillgänglig i huvudgränssnittet. Utöver det kan man även nå supportmedarbetarna via e-postbaserat ticketsystem.

Jag kontaktade kundsupportavdelningen två gånger via chattklienten, och vid båda tillfällena fick jag hjälp efter cirka 15 till 30 sekunder.

chatt-med-perimeter-83-personal

De personer jag pratade med var både trevliga och hjälpsamma, så inte heller i denna kategori finns det någonting att klaga på.

Inga känsliga loggar sparas

Perimeter 81 sparar uppgifter såsom:

 • Tidsstämplar (visar när du kopplar upp dig mot en VPN-server)
 • Kraschrapporter (för att kunna förbättra VPN-apparna)

Men då VPN-företaget varken sparar IP-adresser eller internethistorik är användaravtalet väl utformat, såväl som fullständigt säkert.

VPN-servrar finns tillgängliga i många länder

Perimeter 81 ger dig tillgång till 700+ VPN-servrar i totalt 36 länder, inklusive:

 • Sverige
 • Norge
 • Danmark
 • Finland
 • Storbritannien
 • USA

Även om ett flertal VPN-tjänster som vänder sig mot privatanvändare erbjuder större servernätverk i jämförelse med Perimeter 81, är deras nätverk av servrar fullt tillräckligt.

Det faktum att servrarna är snabba bidrar till att fler VPN-servrar inte känns nödvändigt, åtminstone inte i nuläget.

Sammanfattande tankar
Perimeter 81 är en utmärkt företags-VPN-tjänst som erbjuder ett lättnavigerat och säkert gränssnitt, så även en bra prisnivå.
Betyg:
9.8
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Perimeter 81
Betyg:
9.8
 • Flexibel prislista
 • Unika funktioner
 • Stark kryptering
 • Minimigräns på 5 användare

Mer om VPN

Flexibel prislista Unika funktioner Stark kryptering - Minimigräns på 5 användareTest av Perimeter 81: En utmärkt och lågt prissatt företags-VPN