Meny

Cyberghost lanserar Stay at Home-kampanj | Fina rabatter + 2 månader gratis

Coronaviruset härjar i många länder, så även Sverige – och det märks på internetvanorna. Då många tvingas arbeta hemifrån, eller i värsta fall blivit permitterade från sina jobb, har internettrafiken ökat.

Netflix servrar belastas som aldrig förr, samma streamingjätte har till och med beslutat sig för att sänka videokvaliteten med 30 procent för att avlasta internet. Utöver det flockas alltfler internetanvändare till piratsajter av olika slag.

Cyberghost gör dock sitt för att liva upp stämningen. De bjussar på ett riktigt schysst erbjudande som vi snackar lite mer om längre ner i artikeln.

Lås upp streamingtjänster med Cyberghost

Cyberghost är det bästa allround-valet inom VPN-svängen. De klarar av att överlista i princip alla tv-plattformar, inklusive Netflix, BBC iPlayer, iTV Hub, Disney+, Amazon Prime och många fler.

cyberghost-låsa-upp-streamingsajt

Med en VPN-uppkoppling i ryggen kan ni ta del av tv-underhållning som i vanliga fall är geoblockerad. För att nämna två exempel är Netflix amerikanska utbud flera gånger större än det svenska, och även BBC iPlayers bibliotek är enormt – men samtidigt regionslåst för att endast fungera i Storbritannien.

Alla VPN-tjänster är dock inte stöpta ur samma form. I korthet klarar endast de mest högpresterande VPN-tjänsterna av att låsa upp tv-plattformarna, då många av dem stretar emot rejält.

Netflix har infört en kraftig proxy-brandvägg som i teorin ska klara av att särskilja VPN-trafik från vanlig HTTPS-trafik. Samma streamingjätte ger sig även ut på IP-räder, med mål att svartlista VPN-företagens IP-nummer. Cyberghost är dock stora och starka nog för att överlista streamingplattformarnas motåtgärder.

Ladda ner torrenter på ett säkrare sätt

Sveriges massövervakningslag, LEK, eller Lagen om Elektronisk kommunikation, tvingar alla svenska internetoperatörer att spara sina kunders webbhistorik i minst tio månader. Och om polis, tullverket, skattemyndigheten eller någon annan skojare vill ha reda på vad ni gör på nätet måste de lämna över allt. Det spelar ingen roll om ni är misstänkta för ett brott eller inte, operatörerna måste alltid langa över rubbet, annars är det böter (eller värre) som väntar.

Utöver det är upphovsrättstrollen mer aktiva än någonsin tidigare. De består av ett gäng oärliga film- och porrbolag som vaskar fram svenska IP-adresser med hjälp av Bittorrent-verktyg. Det värsta copyrighttrollet, porrbolaget Strike 3 Holdings, äger till och med ett eget spårningsverktyg, vilket innebär att de förenklat utpressnings-processen ytterligare.

När utpressarna har samlat ihop tillräckligt många IP-nummer allierar de sig med nordiska advokatbyråer, som smiter vidare till Patent- och marknadsdomstolen, som tvingar operatörerna att koppla ihop IP-adresserna med fysiska personer.

strike-3-holding-kravbrev

Som ett sista steg skickas kravbreven ut. I dessa återfinns förlikningssummor (utpressningssummor) som oftast landar på omkring 4.000 till 8.000 kronor. Utpressarna påstår själva att alla som inte betalar ska dras inför rätta. Det har förvisso inte hänt i Sverige, då utpressarna är rädda för att ett IP-nummer inte ska räcka som bevisning.

Läs mer: Ladda ner filmer och tv-serier automatiskt

Cyberghost skyddar fildelare och låser upp precis allt

Jag har recenserat mer än 60 VPN-tjänster, och anser att Cyberghost är det bästa valet. De presterar utmärkt inom alla mätbara kategorier, samarbetar inte med snokare och skyddar fildelare på ett mycket snyggt sätt. Mer specifikt döljer de era riktiga IP-nummer, och ersätter dem med anonyma sådana, som inte kan spåras.

Stay at Home-kampanjen

Om ni tecknar er för Cyberghost under Stay at Home-kampanjen får ni ta del av fina rabatter. I mina ögon är treårs-abonnemanget det bästa valet. Om ni går den vägen får ni ta del av 80% rabatt (i jämförelse med månads-abonnemanget) samt två gratismånader. Utöver det ingår alltid en 45 dagars pengarna tillbaka-garanti, oavsett vilket abonnemang ni väljer att köra på.

Ta del av Cyberghosts Stay at Home-erbjudande

Om ni har några frågor eller funderingar gällande kampanjen, hojta gärna till via kommentarsfältet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN